В Україну прибув гумвантаж, зібраний українською діаспорою Латвії

В Україну прибув гумвантаж, зібраний українською діаспорою Латвії

Фото
Укрінформ
Конфедерація українців Латвії «Віче» взяла участь у підготовці автоколони з гуманітарним вантажем, який минулими вихідними був відправлений з Риги в Україну і вже дістався до адресата.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Конфедерації «Віче». 

Зокрема, з ініціативи Конфедерації був відправлений автомобіль для українських військових, наповнений гуманітарним вантажем. Зазначається, що автівку надала одна латвійська компанія, представники якої просили не афішувати її ім'я.

Гуманітарний вантаж був скомплектований учасниками «Віче» коштом компанії Latvijas Finieris, за підтримки організації Ziedot.LV і зібраний за сприяння компанії JSA Europe. Також компанії «Латвенерго» допомогла швидко поставити партію повербанків (зовнішніх акумуляторів) для відправлення українським військовим.

Читайте також: У Латвії українська діаспора запустила свій сайт

Для більш надійної доставки, як це вже стало традицією, автомобіль був відправлений в автоколоні організації Agendum (керівник – Рейніс Познякс), яка займається благодійною допомогою, поставляючи вживані автомобілі військовим в Україну з самого початку повномасштабної російської агресії.

Водієм-добровольцем для доставки автомобіля з гумвантажем, зібраним «Віче» став Олег Бабаєвський. Ще одним водієм у колоні був член правління Конфедерації – Богдан Тимків. Підготовка вантажу здійснювалася за підтримки Посольства України у Латвії.

Читайте також: Діаспора передала в Україну гуманітарну допомогу з Латвії

Зазначається, що вантаж вже доставлений до кордону України, де він був переданий українським військовим.

Нагадаємо, про створення Конфедерації українців Латвії «Віче», покликаної об’єднати всі патріотично налаштовані діаспорські осередки українців цієї країни, було оголошено на зустрічі керівників низки діаспорських організацій Латвії 29 жовтня 2021 року в Посольстві України.

Фото: Конфедерація українців Латвії «Віче» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-