На демонстрації у Швеції засудили скандальний звіт Amnesty International

На демонстрації у Швеції засудили скандальний звіт Amnesty International

Фото
Укрінформ
Посол у Швеції Андрій Плахотнюк взяв участь у демонстрації на підтримку України на площі Norrmalmstorg у центрі Стокгольма, учасники якої висловили глибоке розчарування останнім звітом Amnesty International стосовно війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це пан посол повідомив у Фейсбуці.

За словами Плахотнюка, шведські спікери також наголосили, що саме росія несе повну відповідальність за тяжкі воєнні злочини в Українці й інші порушення міжнародного гуманітарного права.

Також вони підкреслили необхідність продовження надання Україні усієї допомоги, яку вона потребує, і засудили коментарі московського посольства у Швеції у зв’язку із загибеллю на Донбасі шведського добровольця від рук російських окупантів.

Читайте також: Українці провели у Швеції ходу вдячності

Своєю чергою посол України у своєму виступі на демонстрації висловив співчуття рідним добровольця Міжнародного легіону, громадянина Швеції #EdvardSelanderPatrignani, який загинув, захищаючи Україну. Наголосив, що його героїзм та самопожертва ніколи не будуть забуті українцями.

Плахотнюк детально поінформував присутніх про надзвичайно небезпечну діяльність окупаційних військ на території Запорізької АЕС, у тому числі провокаційні обстріли території станції, яка загрожує безпеці усього світу.

Крім того, він розповів про відновлення експорту зернових з України.

Читайте також: Українці Стокгольма долучилися до рекордного виконання пісні «Ой у лузі червона калина»

Демонстрація була організована Måndagsrörelsen (The Monday Movement) - шведським громадським рухом за незалежність країн Балтії від Радянського союзу, створеним в 1990 році.

Пан посол додав, що з початком активної фази повномасштабної війни росії проти України демонстрації на підтримку України проходять на площі Norrmalmstorg у Стокгольмі щопонеділка.

Як повідомлялося, в опублікованій 4 серпня доповіді правозахисної організації Amnesty International йдеться про те, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що опублікований звіт Amnesty "пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Згодом Amnesty International перепросила за "страждання та гнів", викликані її останнім звітом щодо України, та заявила, що жодні дії ЗСУ не виправдовують "російських порушень".

Фото: Andrii Plakhotniuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-