Акція на підтримку українських захисників відбулася в Римі

Акція на підтримку українських захисників відбулася в Римі

Фото
Укрінформ
У Римі відбулась акція на підтримку оборонців України, а також в пам'ять про українських військовополонених, яких російські окупанти цинічно стратили в тимчасово окупованій Оленівці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Італії.

Під час протестного заходу, організованого Християнським товариством українців в Італії, активісти закликали весь демократичний світ визнати росію державою-спонсором тероризму і розірвати з нею контакти на всіх рівнях.

Читайте також: У Римі ходою зі свічками вшанували жертв російської агресії в Україні

Також учасники мітингу принагідно подякували Уряду Італії за перманентну підтримку Україні та українському народу.

Акція завершилась вшануванням світлої пам'яті всіх жертв російського терору та українських захисників, які втратили своє життя захищаючи Батьківщину від ворога біля Колізею.

Як повідомлялося, в ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області пролунав вибух, унаслідок якого була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені. Було вбито близько 50 полонених українських захисників, ще понад 70 отримали важкі поранення.

При цьому, кремлівські пропагандисти спробували звинуватити Україну, яка нібито обстріляла своїх полонених воїнів ракетами з американських систем HIMARS.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович також заявляв, що на думку спеціалістів-піротехніків, які проаналізували російське відео з Оленівки, картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Фото: Посольство України в Італії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-