Українська діаспора у Канаді закликала визнати росію державою-терористом

Українська діаспора у Канаді закликала визнати росію державою-терористом

Укрінформ
Союзники України мусять негайно посилити її оборонну підтримку та визнати росію державою-спонсором тероризму, аби зменшити кількість безневинних жертв.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

“Ми закликаємо усі союзників визнати росію тим, чим вона є, – терористичною державою. Чим довшою є затримка у наданні Україні усієї зброї, необхідної їй для перемоги, і чим далі ми відкладаємо визнання росії терористичною державою, – тим більше безневинних буде вбито”, – сказала Хичій.

Вона наголосила що “кожного дня росія чинить варварські масові злочини, теракти та страхітливі злочини проти людяності у своїй геноцидній війні проти України”.

“Оленівка приєдналася до Бучі, Кременчука, Одеси, Маріуполя, Харкова та безлічі інших місць масових вбивств та страждань, завданих російськими окупантами”, – зазначила президентка Конгресу українців Канади.

Читайте також: У Канаді українці вимагали визнати росію державою-терористом

Хичій додала, що попри це все, “наші союзники досі вагаються у наданні Україні зброї, необхідної для перемоги над російською армією та звільнення території України він російських окупантів”.

“Ми закликаємо Канаду та міжнародну спільноту негайно надати Україні необхідну зброю та визнати росію терористичною державою”, – підсумувала вона.

Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади. За даними перепису населення, близько 1,3 млн жителів Канади мають українське коріння.

Як повідомлялося, в ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області пролунав вибух, унаслідок якого була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені. Було вбито близько 50 полонених українських захисників, ще понад 70 отримали важкі поранення.

При цьому, кремлівські пропагандисти спробували звинуватити Україну, яка нібито обстріляла своїх полонених воїнів ракетами з американських систем HIMARS.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович також заявляв, що на думку спеціалістів-піротехніків, які проаналізували російське відео з Оленівки, картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Фото: Alexandra Chyczij / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-