В Естонії діаспора закликала долучитися на мітингу з вимогою визнати росію державою-терористом

В Естонії діаспора закликала долучитися на мітингу з вимогою визнати росію державою-терористом

Укрінформ
Конгрес українців Естонії (КУЕ) закликав усіх небайдужих долучитися до акції «росія – держава-терорист», яка відбудеться у вівторок, 2 серпня, о 18:00 у Таллінні на головному майдані країни – площі Вабадузе (Свободи).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук КУЕ. 

Українська діаспора Естонії нагадує, що 29 липня росія вчинила масову розправу над українськими військовополоненими, які утримувалися у колишній виправній колонії в селі Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. В результаті вибуху в будівлі загинули понад 50 українських воїнів.

Учасники акції «росія – держава-терористка / Venemaa on terroristlik riik / russia is terrorist state» закликають світову спільноту визнати росію державою-терористом.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання росії державою-терористом потрібне не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу.

Як повідомлялося, в ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області пролунав вибух, унаслідок якого була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені. Було вбито близько 50 полонених українських захисників, ще понад 70 отримали важкі поранення.

При цьому, кремлівські пропагандисти спробували звинуватити Україну, яка нібито обстріляла своїх полонених воїнів ракетами з американських систем HIMARS.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович також заявляв, що на думку спеціалістів-піротехніків, які проаналізували російське відео з Оленівки, картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Нагадаємо, станом на 1 серпня Естонія прийняла 48 772 українських воєнних біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-