Діаспора провела у Лісабоні благодійний “День українського борщу”

Діаспора провела у Лісабоні благодійний “День українського борщу”

Фото
Укрінформ
Спілка українців Португалії організувала у Лісабоні благодійне свято "День українського борщу".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила місцева українська активістка Наталя Варга.

Захід було проведено за підтримки районної адміністрації São Domingos de Benfica, УГКЦ, УПЦ (Вселенського патріархату), КОЦ "Дивосвіт" та Спілки Української Молоді в Португалії.

За словами Варги, українці, що проживають у Лісабоні пригощали співвітчизників і португальських друзів українськими традиційними стравами де "королем" столу був борщ. 

“За три години свята наші неймовірні господині роздали 70 літрів борщу. Зі сцени лунали українські патріотичні пісні у виконанні наших найкращих артистів. Усі присутні на благодійному святі мали змогу відвідати ярмарку, де мали чудову нагоду  придбати вишиванки, українську символіку, різні смаколики”, - написала активістка.

У "Дні українського борщу" взяло участь Посольство України у Португалії.

Під час благодійного кулінарного заходу вдалося зібрати кошти в сумі 1890 євро, які будуть передані на потреби Першої клінічної лікарні міста Львова.

Нагадаємо, українська діаспора Угорщини провела у саду Будинку національностей у Будапешті «День борщу», який цього року завдяки ініціативі Української асоціації «Єдність» перетворився в благодійну акцію – у рамках свята відбувся збір коштів на допомогу Україні, зокрема на закупівлю ліків для ЗСУ.

Фото: Наталя Варга / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-