У Токіо показали короткометражки українських режисерок

У Токіо показали короткометражки українських режисерок

Відео
Укрінформ
У Токіо, в Університеті Софія з великим успіхом відбувся показ альманаху короткометражних фільмів українських режисерок – усі шість фільмів були тепло прийняті глядачами. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Японії. 

У вітальному слові перед показом посол України Сергій Корсунський зазначив, що подібні мистецькі проєкти надзвичайно важливі для того, щоб японська публіка знала про Україну не лише в контексті війни, але і як про державу з багатою сучасною культурою.

За повідомленням, більшість глядачів у залі вперше бачили українське кіно.

Зауважимо, що під час показу демонструвалися шість короткометражок: військова драма «Схрон» Оксани Войтенко, антиутопія про кохання «Зерно» Ксенії Бугрімової, чорна пригодницька комедія «Ой!» Ольги Золотарьової, філософсько-драматична історія «Двері» Наталії Давиденко, лірична комедія «Рак-самітник – майстер втечі» Валерії Кальченко, а також драма «Солатіум» Крістіни Тинькевич.

Фото: Artistic Ukraine
Фото: Artistic Ukraine

Посольство подякувало Дякуємо Університету Софія та кураторкам проєкту за цю визначну культурну подію.

Нагадаємо, в одному з найдорожчих і найпрестижніших районів Токіо – Гінзі – провели благодійний захід «Красива Україна». 

Раніше у японському місті Чіба відбувся благодійний захід на підтримку України, в межах якого організатори продемонстрували фільм «Соняшники» та провели український базар. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-