У Ризі відбудеться благодійний концерт Lviv Clarinet Quartet

У Ризі відбудеться благодійний концерт Lviv Clarinet Quartet

Укрінформ
У столиці Латвії у п’ятницю, 22 липня, українські віртуози духової музики Львівський Квартет Кларнетів / Lviv Clarinet Quartet дадуть благодійний концерт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Концерт відбудеться у ризькій церкві святої Марії-Магдалини о 17:30. Збори з концерту спрямують на придбання медичного обладнання для поранених в Україні військових і цивільних. Планується, що передусім це будуть засоби, як запобігають великій кровотечі.

У програмі концерту – обробки творів класиків: Генделя, Бізе, Россіні, Деліба, Моцарта, а також «Українська в'язанка» (попурі з українських народних пісень в інструментальній обробці для чотирьох кларнетів).

Lviv Clarinet Quartet був створений у 2010 році. Його учасники – Микола Гречух, Назар Хижий, Олександр Вавринюк, Григорій Чепелюк – є музикантами Львівського Національного Академічного Театру опери та балету ім. Крушельницької. Квартет, який бере активну участь у концертних проєктах і музичних фестивалях в Україні та за її межами, записав два альбоми: «Petit Fleur» (2015), «Jazz reflection» (2017).

Купити квитки на концерт львівських кларнетистів у Ризі можна за посиланням. Ціна – 5 євро. Церква святої Марії-Магдалини в Ризі має чудову акустику.

Нагадаємо, у парламенті Латвії відкрилася виставка світлин фотокореспондента Макса Левіна, якого в березні 2022 року вбили російські загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-