Біля українського кордону зосереджені сім білоруських батальйонів – розвідка

Біля українського кордону зосереджені сім білоруських батальйонів – розвідка

Укрінформ
На кордоні з Україною зосереджені сім батальйонів збройних сил білорусі.

Про це, як повідомляє у Фейсбуці Головне управління розвідки Міністерства оборони, представник організації Вадим Скібіцький поінформував в інтерв'ю військовому телебаченню України, передає Укрінформ.

За його словами, загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається, однак наразі прямий військовий наступ з білорусі є малоймовірним.

“Сьогодні прямої загрози з боку білорусі немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій”, – пояснив Скібіцький.

Але, зазначив він, перебування біля кордону семи батальйонів збройних сил білорусі спонукає українське командування залучати додаткові сили стримування та посилювати розвідку.

Читайте також: Польща завершила будівництво стіни на кордоні з білоруссю

“Це відволікає ресурси та засоби від нашого східного фронту. Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території білорусі", – сказав Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України заявили, що кремлівські пропагандисти все активніше поширюють наратив про високу ймовірность нападу на Україну білоруських військ, щоб посіяти паніку в суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-