У бібліотеці у Вільнюсі стартував проєкт «Українська книжкова поличка»

У бібліотеці у Вільнюсі стартував проєкт «Українська книжкова поличка»

Фото
Укрінформ
У Центральній бібліотеці Вільнюського міського управління 1 липня стартував проєкт «Українська книжкова поличка» з передачі української літератури, що реалізується під патронатом Першої леді України пані Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Литві Петро Бешта.

«Сьогодні разом із віцемером м.Вільнюс пані Edita Tamošiūnaitė та Директором Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka пані Rima Gražienė перерізали символічну стрічку», – написав він.

За словами Бешти, Посольство України у Литві передало бібліотеці книги українських авторів із власного фонду, а також отримані від українських видавництв, які щорічно беруть участь у Міжнародному книжковому ярмарку у м.Вільнюс.

Крім того, передали екземпляри книги Лесі Українки «Біда навчить», виданої у Литві у рамках реалізації проєкту «Книжки без кордонів».

Читайте також: У Вільнюсі у День вишиванки українці провели ходу до памятника Шевченку

«Ще з дитинства ми пам’ятаємо, що книга – це джерело знань. Книга – це шлях кожного у широкий світ культури, це вікно у пізнання світу, втілення в життя мрій та сподівань», – зауважив посол.

Дипломат подякував директору Rima Gražienė за підтримку та реалізацію цієї ініціативи, а також висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю, зокрема, щодо видавництва у Литві українських авторів литовською мовою.

Окрему подяку висловлено учням Вільнюської гімназії мистецтв ім. М.К. Чюрлньоніса за музичний супровід заходу, а також усім волонтерам, меценатам, усім причетним, хто долучився до цієї важливої ініціативи.

Проєкт «Українська книжкова поличка» був запланований ще до початку російської агресії проти України та передбачав поширення української літератури в оригіналі та перекладах у провідних бібліотеках світу.

Проєкт реалізують Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Міністерство культури та інформаційної політики України, а також ДУ Український інститут книги.

Нагадаємо, «Українська книжкова поличка» поповнила бібліотеки п’яти країн Європи: Австрії, Нідерландів, Франції, Латвії та Греції.

Фото: Petro Beshta / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-