У Києві хочуть заборонити публічне використання російськомовних книг, фільмів та музики

У Києві хочуть заборонити публічне використання російськомовних книг, фільмів та музики

Укрінформ
Депутати Київської міської ради планують встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що проєкт рішення розроблено у зв’язку з гострою потребою захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора, яка намагається знищити українську ідентичність, національну культуру, традиції, звичаї і історію.

“Необхідно заборонити публічне використання та демонстрацію російськомовного культурного продукту. Зокрема, це - російські книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, аудіопродукція, твори та документи на новітніх носіях інформації, вистави, концерти, культурно-освітні послуги”, - поінформував депутат Київради Вадим Васильчук.

Читайте також: Школи Миколаєва з нового навчального року забороняють російську мову

Окрім того, за його словами, у цей складний воєнний час на окремому фронті необхідно захищати українські об`єкти матеріальної та духовної культурної спадщини, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення.

“Важливо унеможливити ескалацію напруги у суспільстві та посилити захист українського інформаційного простору від гібридних впливів ворога”, - уточнив чиновник.

За інформацією Київради, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у столиці буде діяти до моменту повного припинення захоплення території України.

Як повідомлялося, Хмельницька обласна рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області до моменту повного припинення окупації російською федерацією території України.

Читайте також: На Хмельниччині заборонили використання російськомовного культурного продукту

Депутати Вінницької обласної ради ініціюють запровадження мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Вінницької області.

Фото: Євген Котенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-