На Хмельниччині заборонили використання російськомовного культурного продукту

На Хмельниччині заборонили використання російськомовного культурного продукту

Укрінформ
Хмельницька обласна рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обласна рада.

«Обласна рада своїм рішенням запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області до моменту повного припинення окупації російською федерацією території України», - йдеться у повідомленні.

За це рішення проголосували 56 депутатів з 58 зареєстрованих у сесійній залі під час пленарного засідання одинадцятої сесії.

Зазначається, що рішенням рекомендовано Хмельницькій ОВА створити міжвідомчу робочу групу з проведення систематичної роз’яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, включивши до її складу представників правоохоронних органів, райдержадміністрацій та громадськості.

Читайте також: У Конотопі заборонили привселюдно крутити пісні російською

Окрім того, органам місцевого самоврядування області рекомендовано здійснювати контроль на відповідних територіях громад за дотриманням цього мораторію.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Хмельницька обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-