Школи Миколаєва з нового навчального року забороняють російську мову

Школи Миколаєва з нового навчального року забороняють російську мову

Документ
Укрінформ
У комунальних закладах загальної середньої освіти Миколаєва з нового навчального року забороняється використання російської мови - відповідне рішення прийняв виконком Миколаївської міськради.

Про це повідомила у Фейсбуці заступник директора першої школи Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича Маргарита Бондаренко, передає Укрінформ.

“Заборонити з 1 вересня 2022 року у Миколаєві використання російської мови в закладах загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності», - йдеться у рішенні.

Читайте також: Кремінь розповів, як можна замінити уроки російської мови в школах

Зокрема, заборонений набір до 1-4 класів з російською мовою навчання, вивчення російської мови як предмета, курсу, факультативу в 1-11 класах, оформлення російською мовою освітнього середовища тощо.

Варто зазначити, що подібні рішення вже давно діють в інших містах України. Але для досі російськомовного Миколаєва воно дійсно має серйозне значення.

Читайте також: У школах Житомира не вивчатимуть російську мову – мер

24 лютого в Україні триває повномасштабне російське воєнне вторгнення. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ мужньо протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-