Відсьогодні угода про безвіз з росією втратила чинність: що зміниться?

Відсьогодні угода про безвіз з росією втратила чинність: що зміниться?

Укрінформ
З 1 липня втратила чинність угода між урядом України та урядом російської федерації про безвізові поїздки, підписана 16 січня 1997 року в Москві.

Кабінет міністрів вирішив припинити її дію у відповідь на агресію рф проти України, передає Укрінформ.

Відтепер громадяни росії зможуть отримати українську візу в візових центрах компанії VFS Global, розташованих у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі. Візові клопотання будуть опрацьовуватися українськими дипломатичними установами в третіх країнах в співпраці з українськими компетентними органами.

Читайте також: Глави МЗС України та Індонезії підписали угоду про безвіз

росіяни, які живуть за кордоном, зможуть оформити українські візи у дипломатичних представництвах України у країнах, де вони проживають.

Речник МЗС України Олег Ніколенко розповідав, про які саме візи мовиться.

"Це не будуть якісь спеціальні візи для громадян росії, це будуть стандартні українські візи і стандартна процедура отримання, але за невеликим винятком. Оскільки росія належить до категорії держав з підвищеним міграційним ризиком, відповідно, перевірка візових клопотань буде займати більше часу, бо буде здійснюватися глибше", – пояснив Ніколенко.

Читайте також: Україна розглядає можливість припинення безвізового режиму з Ізраїлем - посол

При цьому навіть наявність у громадянина рф української візи не є безумовною гарантією його в’їзду до України. Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-