У турецькому Мерсіні відчинив двері табір для українських дітей

У турецькому Мерсіні відчинив двері табір для українських дітей

Укрінформ
Діти, які приїхали до Туреччини через російську війну проти України, та діти української діаспори, розпочали відпочинок у таборі у Мерсіні.

Як повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині, табір організовано у співпраці Міністерства молоді та спорту Туреччини та українських спілок.

«Українська спілка в Анкарі домовилася з Міністерством молоді та спорту Туреччини про організацію табору для дітей, що приїхали в Туреччину через війну рф проти України, та дітей діаспори. Для дівчаток та хлопчиків дали по 90 місць. Спілки в Анталії, Мерсіні, Адані налагодили співпрацю та спільно відправили дітей в Шіліке, що в провінції Мерсін», – розповіла в коментарі Укрінформу голова Української спілки в Анкарі Юлія Білецька.

Читайте також: Посол України в Туреччині подякував волонтерам за підтримку України

Молодіжний табір, де нині відпочиває перша група дітей, знаходиться на берегу моря. Група дівчат відпочиває з 27.06 по 01.07, група хлопців приїде з 03.07 по 07.07.

Перебування дітей у таборі фінансує Міністерство молоді та спорту Туреччини.

«З доправлянням дітей у табір в Анкарі допомагає Організація солідарності з мігрантами (ASAN). Від нашої громади в роботі табору беруть участь дев’ять вихователів, з керівництвом табору розроблено спільну українсько-турецьку програму», – розповіла Юлія Білецька.

У День Конституції України учасники табору брали участь у рекордному виконанні пісні «Ой, у лузі червона калина». До пісенної акції долучилися 74 дитини та дев’ять вихователів. 

Нагадаємо, учні української школи для вимушених переселенців в Анкарі завершили навчання, відвідавши в останній день Народну бібліотеку з екскурсією, організованою Посольством України в Туреччині.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Юлія Білецька

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-