У Буенос-Айресі виступили зірки українського балету

У Буенос-Айресі виступили зірки українського балету

Фото
Укрінформ
У одному з найбільших концертних залів Буенос-Айреса відбулася вистава балету «Жізель» у виконанні прими-балерини та прем’єра Національної опери України, народних артистів України, Катерини Кухар і Олександра Стоянова.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Перед початком заходу у вступній промові Тимчасовий повірений у справах України в Аргентинській Республіці Сергій Небрат підкреслив важливість всебічної підтримки України, яка вже майже чотири місяці протистоїть повномасштабній російській навалі.

«Саме зараз, коли український народ воює за свободу, проти жорсткого російського вторгнення, захищаючи демократичні цінності світу, важливо проявити солідарність та допомогти Україні. Було наголошено, що культурна дипломатія, це та сила яка зможе сприяти єдності демократичних держав проти російської агресії та допоможе нашій спільній перемозі у війні», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що частина коштів, зібраних від турне Національного балету України Аргентиною, підуть на допомогу Збройним силам України.

«Український балет та Українська дипломатія працюють разом єдиним фронтом для підтримки Збройних Сил України та перемоги над російськими окупантами! Все буде Україна!», – наголосили у Посольстві.

Нагадаємо, у Буенос-Айресі в рамках 46-го Міжнародного книжкового ярмарку провели захід «День України», під час якого, зокрема, глядачі надзвичайно тепло зустріли виступи колективів «Дунай» і «Просвіта», які виконали українські народні танці.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embajada de Ucrania en la Argentina / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-