У Португалії провели акцію на підтримку кандидатства України в ЄС

У Португалії провели акцію на підтримку кандидатства України в ЄС

Фото, відео
Укрінформ
На центральній площі столиці Португалії відбулась акція на підтримку надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спілка українців Португалії.

«..Українці у Лісабоні вийшли на головну площу Praça do Comércio, щоб висловити свою підтримку Україні, а також закликати європейських політиків сказати Україні «Так» у наданні статусу кандидата в члени ЄС», – ідеться в дописі.

У Спілці висловили переконання, що шлях до повноправного членства в Євросоюзі – це справа на покоління вперед, але неможливо відмовляти українцям у надії на європейське майбутнє.

«Лише перспектива членства у ЄС може бути переконливим сигналом Москві: Україна – це не буферна зона і не сфера впливу Росії, а частина європейської сім'ї», – наголошується у повідомленні.

До акції також долучилося Посольство України в Португалії. Воно подякувало українцям у Португалії, юним талантам та нашим португальським друзям – усім, хто взяв участь у заході.

Нагадаємо, 17 червня Європейська Комісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на своєму саміті 23-24 червня має розглянути це питання та винести свій вердикт. 

Як повідомляв Укрінформ, українська громада міста Порту, що на березі Атлантичного океану на заході Португалії, провела «Ходу у вишиванках», до якої долучилися українці з Авейру, Агеди, Браги, Апуліі, Віла Нова де Гайя та багатьох інших міст.

Фото: Посольство України в Португалії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-