Українці провели «Ходу у вишиванках» у Португалії

Українці провели «Ходу у вишиванках» у Португалії

Фото
Укрінформ
Українська громада міста Порту, що на березі Атлантичного океану на заході Португалії, провела «Ходу у вишиванках», до якої долучилися українці з Авейру, Агеди, Браги, Апуліі, Віла Нова де Гайя та багатьох інших міст.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Консульство України в м. Порту.

«Довга колона вишиванок пройшлася через всю набережну Атлантики в Порту, учасники ходи заспівали український гімн та патріотичні пісні. Працівники Консульства України в Порту також долучилися до заходу», – йдеться в дописі.

Дорослі і діти, що взяли участь в акції, несли прапори України та вишиті рушники та вигукували гасла: «Слава Україні!», «Україна понад усе!» тощо.

Консульство подякувало українцям Португалії вам за «Ходу вишиванок», яка стала заходом солідарності з Україною, а також за єдність і любов до України.

Також подяка висловлена осередку Спілки українців у Португалії в місті Порту та усім волонтерам, які доклали своїх зусиль для реалізації цієї події.

Нагадаємо, у квітні на площі Росіу у Лісабоні, перед Національним театром королеви Марії, відбулася численна акція #SaveMariupol, до якої долучилося Посольство України у Португалії.

Фото: Consulado da Ucrânia no Porto / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-