У Варшаві відкрили першу точку буккросингу з українською дитячою літературою

У Варшаві відкрили першу точку буккросингу з українською дитячою літературою

Відео
Укрінформ
У Варшаві в Консульському відділі Посольства України в Польщі відкрили Буккросингову шафу з українськими дитячими книгами.

Про це повідомляє у Фейсбуці Посольство України в Польщі, яке запрошує усіх охочих долучитися до буккросингової ініціативи, передає Укрінформ.

«Вітаємо юних громадян України, які перебувають у Польщі, з Днем дитини! І запрошуємо до Консульського відділу Посольства України, що на вул. Мальчевського 17 у Варшаві, де у залі прийому громадян на юних читачів, які прибули до Польщі, рятуючись від війни, чекає Буккросингова шафа з українськими дитячими книгами. Приходьте, обирайте книгу, забирайте і читайте українською», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Українська книжкова поличка» поповнила бібліотеки п’яти країн Європи - Зеленська

У Посольстві України запрошують українську громаду та книговидавців долучитися до започаткованої Посольством буккросингової ініціативи з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей.

«Поповнюймо разом українськими дитячими книгами буккросингову шафу для дітей, чиї улюблені книжки залишилися там, де їх читали до війни», – наголошують в українському дипломатичному представництві в РП.

Буккросинг – всесвітній громадський рух, що діє за принципом соцмереж. Людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро тощо), для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу взяти та прочитати; та своєю чергою повинна повторити процес. Спостереження за «подорожжю» книги здійснюється через спеціальні сайти в Інтернеті.

Нагадаємо, наприкінці травня у Варшаві тисячі українців взяли участь у великому Марші вдячності польському народові за підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-