У Нідерландах українці вшанували пам’ять Євгена Коновальця

У Нідерландах українці вшанували пам’ять Євгена Коновальця

Укрінформ
У Нідерландах відбулися меморіальні заходи зі вшанування пам'яті видатного українського політичного та військового діяча, голови проводу українських націоналістів, полковника УНР Євгена Коновальця.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Посол України в Нідерландах Максим Кононенко разом зі співробітниками посольства та українцями, які проживають в Нідерландах, розгорнули українські прапори та поклали синьо-жовті квіти на могилу видатного українця.

«Разом з українською громадою вшанували пам'ять Євгена Коновальця, видатного українця борця за свободу та незалежність, якого 84 роки тому в Роттердамі вбив НКВД. Слава героям України!», – йдеться на фейсбук-сторінці посольства України в Нідерландах.

Євген Коновалець – полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, перший голова ОУН. Убитий 23 травня 1938 у нідерландському Роттердамі агентом радянських спецслужб. Могила Коновальця знаходиться у Роттердамі.

Нагадаємо, українські дипломати вшанували на цвинтарі Монпарнас у Парижі пам’ять видатного державного військового та політичного діяча, борця за незалежність України у 20 столітті Симона Петлюри.

Фото: Oekraïners in Nederland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-