«Українці – полякам»: у Варшаві відбудеться концерт подяки за підтримку України

«Українці – полякам»: у Варшаві відбудеться концерт подяки за підтримку України

Укрінформ
У Варшаві в неділю, 29 травня, відбудеться великий концерт подяки польському народові за підтримку України, у якому візьмуть участь відомі українські виконавці.

Про це інформує варшавський Євромайдан, передає Укрінформ.

«На знак нашої вдячності ми організуємо марш «Друзі, дякуємо! Українці – Полякам». 29 травня о 17:30 ми зберемося у Варшаві під Сеймом, на перехресті вулиць Матейки та Вєйської, щоб спільною ходою вирушити на Замкову площу, де о 19:00 почнеться великий концерт», – повідомила лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко.

Читайте також: Українки на знак подяки польським жінкам посадили дерево у Варшаві

На сцені виступатимуть такі зірки української музики, як KAZKA, TVORCHI, Міла Нітіч, а також відомий польський колектив Poparzeni Kawą Trzy.

Оцінюється, що приблизно 2 млн українців знайшло прихисток в Польщі після початку російської агресії в Україні 24 лютого.

Нагадаємо, у Варшаві розпочав роботу Варшавський книжковий ярмарок, в якому беруть участь й українські видавці. Під час відкриття книжкового форуму організатори та гості наголошували на солідарності з Україною, перед гостями з промовою виступила українська письменниця Оксана Забужко.

Від початку війни росії проти України польсько-український кордон перетнули понад 3,6 млн осіб. У Польщі оцінюється, що приблизно 2 млн українців знайшло прихисток в РП після початку агресії рф в Україні.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-