У Стокгольмі відкрили фотовиставку про наслідки війни в околицях Києва

У Стокгольмі відкрили фотовиставку про наслідки війни в околицях Києва

Фото
Укрінформ
У Стокгольмі відкрилася фотовиставка «ВІЙНА: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року», на якій представлено 36 світлин, зроблених в Київській області після звільнення територій від російських окупантів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України у Швеції.

За повідомленням, показ архіву фотографій, які виразно показують ті жахіття війни, що наразі переживає наша держава через розв’язану росією повномасштабну агресію на території України, було організовано з ініціативи Riksarkivet, Kungliga biblioteket та Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Читайте також: Частину парку біля посольства рф у Стокгольмі назвуть на честь України

Виставку урочисто відкрила Міністерка освіти Швеції Anna Ekström. До гостей через запис відео звернувся Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Після офіційної частини на гостей очікував виступ талановитих українських музиканток, які зіграли мелодію українського композитора Бориса Лятошинського, яку він написав під час Другої Світової війни. Символічно.

Читайте також: У столиці Швеції відкрили український дитячий центр

Зауважується, що архівом було також виставлено на показ для гостей копію латиномовної Конституції Пилипа Орлика (1710), оригінали листа Короля Швеції Карла ХІІ (14 вересня 1711 року) з інструкціями своєму послу у Константинополі Томасу Функу обстоювати інтереси України як незалежної держави та карти України з кордонами 1648 року авторства Гійома Левассера де Боплана.

Крім того, було представлено портрети українських Гетьманів Пилипа Орлика й Івана Мазепи української художниці Natalia Pavlusenko.

Посольство висловило вдячність організаторам за цей важливий для України проєкт.

Нагадаємо, у другому за величиною місті Швеції – Гетеборзі – пройшов інформативний захід, який був присвячений війні в Україні й складався з лекцій і фотовиставки «Україна: до та після». 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Emre Olgun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-