У Страсбурзі українці привернули увагу французів до наслідків агресії рф в Україні

У Страсбурзі українці привернули увагу французів до наслідків агресії рф в Україні

Фото
Укрінформ
Українська громада спільно з Постійним представництвом України при Раді Європи організувала  захід на підтримку України у Страсбурзі (Франція) для привернення уваги до наслідків російської агресії в Україні, зокрема вбивств цивільного населення, руйнування інфраструктури та культурних об'єктів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Постійне представництво України при Раді Європи.

Учасники зібралися на площі Клебер з плакатами й українською символікою. До участі долучилися представники українського дипломатичного корпусу, зокрема перед зібранням громадян виступив радник ППУ при РЄ О. Куліковський.

Читайте також: День України в Страсбурзі: Борщ, альзаський кнак і черга за українською символікою

Він наголосив, що під час міністерського засідання, яке відбулось 20 травня в італійському місті Турин, 46 держав-членів Ради Європи закликали росію негайно припинити агресію проти України, відкликати збройні сили з території України, звільнити всіх захоплених цивільних осіб, які були примусово вивезені на територію рф.

Окрім цього, була висловлена вдячність за солідарність Франції з українським народом та підтримку Збройних сил України.

Нагадаємо, у Страсбурзі 14 травня відбувся захід у межах Дня Європи, організований на знак солідарності з українським народом. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Постійне представництво України при Раді Європи / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-