Посол у Латвії зустрівся з представниками діаспори в Юрмалі

Посол у Латвії зустрівся з представниками діаспори в Юрмалі

Укрінформ
Посол України в Латвії Олександр Міщенко 12 травня здійснив поїздку до Юрмали, де зустрівся з представниками української громади та керівництвом міста.

Як передає Укрінформ, про це Посольство України в Латвії повідомило у Фейсбуці.

Так, пан Міщенко провів зустріч з мером міста Гатісом Трукснісом та заступниками міського голови Рітою Спроге та Янісом Ледіншсом. На зустрічі також були присутні співголови української діаспорської організації «Товариство українсько-латвійської дружби», яка входить до складу Конфедерації українців Латвії «Віче», Валерій Оленійчук і Віталій Оленійчук.

Мер Юрмали висловив підтримку України, яка сьогодні захищає не лише свій суверенітет та територіальну цілісність, але й Європу в цілому.

Під час зустрічі були обговорені питання прийому та розміщення в Юрмалі громадян України, які через війну росії проти нашої держави, прибули до Латвії.

Мер міста поінформував Посла, що Юрмала вже прийняла близько 1000 українських громадян.

Своєю чергою посол України подякував місцевій владі за всебічну допомогу та підтримку, яка надається Україні та українцям як на державному, так і на регіональному рівнях.

Нагадаємо, на благодійному концерті у Латвійській Національній опері, який пройшов увечері 9 травня, було зібрано 16 тисяч євро на допомогу Україні. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-