У Варшаві відкрилася виставка українського художника Андрія Єрмоленка на тему агресії рф

У Варшаві відкрилася виставка українського художника Андрія Єрмоленка на тему агресії рф

Фото
Укрінформ
У Варшаві до 29 травня триватиме виставка під назвою «День перемоги», що складається з понад 40 плакатів українського художника Андрія Єрмоленка та польського художника Войцеха Коркуця, більшість із яких створено після 24 лютого 2022 року як документування брутального вторгнення росії та героїчного опору України.

Про це інформує сайт Центру сучасного мистецтва «Уяздовський замок» у Варшаві, передає Укрінформ.

Як зазначають організатори, виставка плакатів Єрмоленка і Коркуця в центрі «Уяздовський замок» могла б називатися «Achtung Russia», «Achtung Putin» чи просто «Путін, іди на х....».

«Кожен із наведених слоганів доречний, але назва «День Перемоги» позначена глибшим та важливішим сенсом», - підкреслюють у польському центрі.

У ньому зазначають, що в певному сенсі Україна вже виграла, адже «героїчний опір українського народу від самого початку вторгнення, яке своїми плакатами зображає Андрій Єрмоленко, є перемогою свободи над імперською диктатурою та терором, цивілізації над варварством».

Організатори виставки висловили упевненість, що справжній День Перемоги нарешті надійде, путін програє, Україна поверне окуповані території, а славетний плакат Войцеха Коркуця Achtung Russia, який було створено після захоплення Криму Росією у 2014 році, нарешті втратить зловісну актуальність.

Нагадаємо, у Литві та Польщі відкрилася виставка «Україна. Війна в Європі», яка розповідає європейцям про російську агресію на території України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Daniel Czarnocki / u-jazdowski.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-