В Угорщині діаспора провела акцію біля пам'ятника радянським воїнам в Будапешті

В Угорщині діаспора провела акцію біля пам'ятника радянським воїнам в Будапешті

Фото
Укрінформ
Українська громада зібралася біля пам'ятника радянським воїнам в Будапешті, аби наголосити, що у 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська асоціація «Єдність».

Захід був покликаний нагадати, що Україна саме в ці пам'ятні дні живе в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки та загрожує миру у всій Європі.

«8 і 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Для нас пам’ятні дні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади та змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму», – йдеться в дописі.

Українська асоціація «Єдність» щиро подякувала за підтримку друзям з Кореї, місіонерами з церкви «Блага Вістка», та директору Рю Ий Ґю та організації Ich halte dich з Німеччини за підтримку акції, а також за їхню активну допомогу українцям у різних куточках світу, які були змушені покинути свої домівки внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, у Будапешті в День пам’яті та примирення українська громада та представники Посольства України в Угорщині вшанували пам’ять усіх, хто загинув у Другій світовій війні, та тих, хто загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Українська асоціація «Єдність» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-