У канадському Едмонтоні вшанували пам’ять загиблих в Україні дітей

У канадському Едмонтоні вшанували пам’ять загиблих в Україні дітей

Укрінформ
Генеральне консульство України в Едмонтоні, столиці провінції Альберта у Канаді, взяло участь в акції зі вшанування пам'яті загиблих від рук російського агресора українських дітей, що відбулася біля першого у світі пам'ятника Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Едмонтоні.

За повідомленням, учасники заходу виклали дитяче взуття та іграшки під звуки української жалобної пісні «Пливе кача ...» на центральній площі Едмонтона біля підніжжя пам'ятника.

«Через дев'яносто років після жахливого геноциду сталінського режиму, ми знову стоїмо перед обличчям смертельної загрози знищення українців, боремося за право існувати як вільний, незалежний та миролюбний народ», – наголосили у ГКУ.

Нагадаємо, у місті Едмонтон пройшов велелюдний мітинг на підтримку України та з вимогою зупинити російського агресора.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-