У Стамбулі для підтримки українців відкрили благодійну мистецьку виставку Make Art For Peace

У Стамбулі для підтримки українців відкрили благодійну мистецьку виставку Make Art For Peace

Фото
Укрінформ
У Стамбулі відкрили благодійну мистецьку виставку Make Art For Peace, зібрані кошти впродовж якої будуть направлені на підтримку дітей та жінок в регіонах, що постраждали внаслідок війни росії проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Ще два місяці тому Україна готувалася до Євробачення, сотні мистецьких заходів проходили по всій країні, але росія прийшла в наш дім зі своїм «руськім міром». І сьогодні весь світ знає, що є «руській мір». Це зруйновані міста, цинічні вбивства мирних жителів, пограбування, зґвалтовані жінки та навіть діти… Мистецтво під час війни - це також інструмент для поширення інформації про війну в Україні. Кожен нині повинен робити все, що може для підтримки України і митці роблять те, що вони вміють робити найкраще», - сказав Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський на церемонії відкриття.

Генконсул України в Стамбулі подякував колегам з генконсульств Польщі, Азербайджану, Великої Британії, Німеччини, представникам Дитячого фонду ООН UNICEF в Туреччині, фундації Contemporary Art Foundation, проєкту Istanbul Art Residency та його засновниці Поліні Сьомочкіній, адвокатці з гуманітарних питань Мехтап Пайне за організацію та проведення виставки Make Art For Peace.

«Війна росії проти України змінила життя мільйонів людей по всьому світу, вплинула на всі аспекти життя… Нині ми всі повинні бути єдиними та солідарними з Україною та Українським народом в боротьбі проти агресора. Моя країна підтримує Україну всіма можливими способами. Польща стала місцем безпечного прихистку для мільйонів українців. В рамках Make Art For Peace ми хочемо підтримати тих, кому допомога потрібна сьогодні найбільше», - сказав Генеральний консул Польщі в Стамбулі Вітольд Лешняк.

Усі кошти, зібрані на благодійній виставці, будуть передані для допомоги жінкам та дітям в регіонах, що постраждали внаслідок війни росій проти України.

У рамках відкриття Make Art For Peace відбувся благодійний концерт класичної музики за участю українського скрипаля Євгена Кострицького та туркменського піаніста Рустама Рахмедова.

Виставка художників з України, Польщі, Туреччини та інших країн триватиме у Стамбулі до 1 травня в галереї за адресою Zeytinburnu, Kazlıçeşme Mah., Kennedy Cad. No 52V.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-