У Канаді діаспора привітала рішення Палати громад про визнання дій росії в Україні геноцидом

У Канаді діаспора привітала рішення Палати громад про визнання дій росії в Україні геноцидом

Укрінформ
Конгрес українців Канади (КУК) привітав одностайне ухвалення Палатою громад Канади (Нижньою палатою Парламенту) постанови, якою злочини росії в Україні визнаються геноцидом.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті Конгресу українців Канади (Ukrainian Canadian Congress).

«Одиноголосно визнавши, що Росія вчиняє геноцид проти українського народу, наша Палата громад зробила важливий крок до того, щоб винні були притягнуті до відповідальності. Одностайне ухвалення цієї пропозиції членами парламенту демонструє, що канадський народ підтримує народ України», – заявила президент КУК Олександра Хичій.

Від імені української громади вона висловила вдячність члену парламенту Хізер Макферсон за внесення цієї пропозиції, а також усім членам парламенту за його підтримку.

«КУК продовжуватиме працювати з парламентом, урядом та всіма сторонами, щоб забезпечити український народ інструментами, необхідними для перемоги у цій несправедливій війні, та щоб російські чиновники, відповідальні за геноцид, понесли відплату та покарання за свої злочини», – наголосила Хичій.

Нагадаємо, 27 квітня у Парламенті Канади було ухвалено постанову про визнання російських злочинів в Україні геноцидом. Це рішення не є юридично зобов'язальним для уряду та не вимагає від нього жодних дій.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-