У Пекіні провели майстер-клас з розмальовування Великодніх писанок

У Пекіні провели майстер-клас з розмальовування Великодніх писанок

Фото
Укрінформ
У Посольстві України у КНР українська художниця Олена Яременко провела майстер-клас з розмальовування Великодніх писанок під гаслом «Українські писанки: символ відродження».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в КНР

За повідомленням, до таїнства створення писанок долучилися представники української громади, а також дипломати з країн ЄС і Великої Британії.

«Після ознайомлення із багатовіковою історією виникнення писанкарства, типологією етнічних українських орнаментів, їхнім символізмом та традиціями відзначення Великодня в Україні, у т.ч. розфарбовування та освячення яєць, учасники власноруч створили писанки власного дизайну із дотриманням традиційної української техніки розпису», – розповіли у диппредставництві.

У Посольстві додали, що свято подарувало усім незабутні емоції художньої творчості та відчуття духовної єдності, яке живиться глибинними українськими традиціями.

Нагадаємо, Посольство України в КНР подякувало українцям у Китаї, які активно долучаються до зусиль глобальної української спільноти, надають посильну допомогу, всім серцем вболівають за долю України, що мужньо протистоїть широкомасштабному нападу рф. 

Фото: china.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-