«Діти України - жертви війни»: у Стамбулі розповіли про дитячі долі, зламані внаслідок війни рф проти України

«Діти України - жертви війни»: у Стамбулі розповіли про дитячі долі, зламані внаслідок війни рф проти України

Укрінформ
У Стамбулі відбувся захід «Діти України - жертви війни», присвячений дітям, які загинули і постраждали внаслідок війни росії проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Наша мета сьогодні розказати та показати вам правду про війну очима безневинних дітей. Сьогодні в Україні гинуть діти, діти втрачають своїх батьків, свої домівки, у дітей немає звичного життя та дитинства, яке вони мали ще два місяці тому. І виною всьому війна, яку росія веде проти України. Я закликаю всіх розділити з нами ці важкі часи, біль, який сьогодні відчувають всі українці», - сказав генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

Присутні виконали гімни України та Туреччини, вшанували хвилиною мовчання жертв війни росії проти України.

 «Турецький народ підтримує Україну. Ми плачемо від побаченого на телевізійних екранах, плачемо від новин з України. Плачуть не лише наші очі, а й наші серця.  Ми розділяємо ваш біль. Ми засуджуємо несправедливу агресію рф проти України як народ Туреччини, як жителі району Бююкчекмедже. Сподіваємося, що весь цивілізований світ об’єднається, аби припинити цю війну... Правила ведення війни полягають в тому, що мають битися військові, а ця війна є також війною проти цивільного населення. Ми це засуджуємо», - сказав мер Буюкчекмедже Хасан Акгюн.

Перед присутніми по відеозв’язку виступили уповноважена Верховної Ради з прав людині Людмила Денісова, заступник Генерального прокурора України Ігор Местац, які розповіли про злочинні дії росії по відношенню до дітей в Україні.

В рамках заходу було відкрито фотовиставку, яка розповідає про зламані дитячі долі, про дітей, які загинули внаслідок російської повномасштабної агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення відомо про загибель внаслідок дій російських загарбників щонайменше 208 дітей в Україні, 376 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У результаті ракетного удару по Одесі, якого 23 квітня завдали російські війська, загинули 3-місячна дівчинка, її мама та бабуся.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-