У Цюриху відбулася акція подяки українців громаді Швейцарії

У Цюриху відбулася акція подяки українців громаді Швейцарії

Фото
Укрінформ
У Цюриху відбулася акція подяки українців швейцарській громаді, метою якої було висловити щиру вдячність за підтримку та разом відсвяткувати велике свято Великодня. 

Про це Укрінформу повідомила одна з організаторок акції Олеся Тарасенко.

До акції долучилися близько 100 українців, що проживають на цей момент у Цюриху, Женеві, Шаффхаузен, Люцерні. Одна українка навіть приїхала українка з Парижа.

Посол України у Швейцарії Артем Рибченко особисто привітав Українців і всіх громадян Швейцарії з таїнством Воскресіння Господнього.

Хід прямував вулицями старого міста, даруючи квіти перехожим, співаючи українські пісні і дякуючи за прихисток громадян України у Швейцарії. Акція відбувалася під звуки саксофону, флейти та баяну.

«Ми, українці, боремося завзято за нашу свободу і самоідентичність на фронті й у тилу. Наше життя змінилося 24 лютого, але ми разом і з усім впораємося. Цією акцією ми хочемо показати всьому світу, що, хоч де ми є, український дух живе в наших серцях. Він про свободу, самовизначеність повагу до ближнього і взаємовиручку. Навіть у такі складні часи, українські серця здатні бачити проблиски світла в кінці тунелю і знаходити ресурс для натхнення. Не важливо скільки нас, важливо хто ми!», – зазначили організатори акції Polina Andermatt та Олеся Тарасенко.

Також вони подякували всім причетним до технічної сторони організації заходу: музикантам, вокалістам, фотографам, чудовим господиням за смаколики, UVZO за логістичну і фінансову підтримку, українському Посольству за дипломатичний супровід, та за медійну підтримку акції.

Акція відбулася за підтримки:

  • Посольства України у Швейцарській Конфедерації, 
  • UVZO - Ukrainischer Verein Zentral und Ostschweiz, 
  • World Woman Club

Медійна підтримка акції: 

  • Lucky Ukraine, 
  • Trend Focus, 
  • Швейцарія для всіх

«Дві країни, але у нас єдині цінності – свобода, справедливість, взаємодопомога. Ми цінуємо допомогу наших швейцарських друзів», – додали організатори.

Нагадаємо, у Швейцарії на каналі Diaspora TV Switzerland (D-TV) запустили Перший Український форум live – щотижнева україномовна передача для людей, які шукають тимчасового прихистку у цій країні.

Фото: Олеся Тарасенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-