У Польщі українська громада влаштувала толоку на знак подяки

У Польщі українська громада влаштувала толоку на знак подяки

Фото
Укрінформ
Українська громада міста Кошалін, що в північно-західній частині Польщі, зібралася у центрі біля ратуші, після чого під українськими прапорами вирушила на прибирання довколишніх парків.

Про це Укрінформу повідомила одна з учасниць акції.

Фото: Natalia Petrynska
Фото: Natalia Petrynska

Таким чином українці, які були змушені полишити батьківщину, виразили свою вдячність полякам за їхню всебічну підтримку.

На акцію, яка демонструє українську традицію толоки, зібралося кілька сотень людей, здебільшого жінок і дітей, які згуртовано прибрали центральний парк імені Тадеуша Костюшка та прилеглі зелені території.

Після суботника його учасники зустрілися біля Церкви Успіння Богородиці, яка є центром допомоги українцям і осередком української громади Кошаліна. Організувавши пікнік просто неба, українці знайомилися, спілкувалися між собою, діти створювали листівки та різноманітні сувеніри для українських воїнів.

Фото: Natalia Petrynska
Фото: Natalia Petrynska

Зауважимо, що подібні акції вже відбувалися у кількох містах Польщі.

Нагадаємо, на Парадній площі у столиці Польщі відбулася демонстрація «Солідарність з Україною», до якої долучилися громадські діячі та лідери думок з Польщі та України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Daria Antoszko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-