Акції на підтримку України провели у Болгарії

Акції на підтримку України провели у Болгарії

Фото
Укрінформ
Тисячі людей вийшли на вулиці Софії, щоб підтримати Україну, мирна хода також відбулася у місті Пловдив.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Болгарії.

Так, у столиці Болгарії 7 квітня учасники мирної ходи зібралися на площі перед Храмом-пам'ятником св. Олександра Невського та вирушили до російського культурно-інформаційного центру.

«Сотні пар взуття як нагадування про сотні життів мирних жителів України, яких замордували та вбили російські загарбники», – йдеться в дописі.

У Пловдиві мирна хода на підтримку України відбулася 6 квітня.

«Присутні запалювали свічки в пам'ять про чисельні жертви серед мирного населення в Україні, яких вбили російські окупанти, та молилися за мир в нашій державі», – повідомили у Посольстві.

Нагадаємо, у березні декілька тисяч людей вийшли на вулиці болгарської столиці Софії , щоб висловити солідарність Україні в її спротиву агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Посольство України в Болгарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-