У Вірменії вшанували пам’ять невинних жертв російської агресії проти України

У Вірменії вшанували пам’ять невинних жертв російської агресії проти України

Фото
Укрінформ
Біля Посольства України у Вірменії 4 квітня відбувся жалобний захід пам’яті невинних жертв російської агресії проти України та її народу.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило у Фейсбуці.

«Пролунали молитви українською, вірменською та російською мовами. Присутні засудили військові злочини зс рф на території України», – йдеться в дописі.

Крім того, за інформацією диппредставництва, 3 квітня біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Єревані відбулася чергова, тринадцята, акція підтримки України у відбитті агресії росії.

«Після її завершення також обговорили питання надання гумантірної та соціальної допомоги українцям, які перебувають у Вірменії після агресії рф», – повідомили в посольстві.

Нагадаємо, чергова акція солідарності з Україною біля пам'ятника Кобзареві в Єревані відбулася 27 березня.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Посольство України в Республіці Вірменія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-