Для української громади в ОАЕ служитиме новий священник

Для української громади в ОАЕ служитиме новий священник

Фото
Укрінформ
Душпастирську опіку українцям греко-католикам в Об’єднаних Арабських Еміратах надаватиме отець Любомир Филипчак, який служитиме в Дубаї і Абу-Дабі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

«А у нас добра новина для вірних УГКЦ, які мешкають в Об’єднаних Арабських Еміратах. З Благословення глави УГКЦ Блаженніший Святослав та голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владики Степана Суса о. Любомир Филипчак призначений надавати душпастирську опіку українцям греко-католикам в ОАЕ», – повідомив ПМВ УГКЦ.

Зауважується, що наразі розклад Богослужінь формується і про нього буде додатково повідомлено згодом.

Довідка:

Отець Любомир Филипчак (Lubomyr Fylypchak) родом зі Львова, належить до Львівської Архиєпархії. Закінчив Львівську духовну семінарію Святого Духа, навчався в Римі. Висвячений в серпні 2013 року.

Душпастирський досвід як студент-священник мав на багатьох італійських парафіях, з 2017 року був капеланом недільної школи при Прокатедральному соборі Святої Софії в Римі.

З січня 2020 року – співробітник при катедральному соборі св Володимира в Парижі.

У вересні 2021 року призначений адміністратором української громади в м. Реймс, а з січня 2022 року – віцеканцлером Єпархії св Володимира Великого в Парижі.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому українців у Еміратах відвідали голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус, його заступник отець Андрій Гах та секретар відділу отець Роман Ільницький.

Фото: ПМВ УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-