Представники УГКЦ відвідали українську громаду в ОАЕ

Представники УГКЦ відвідали українську громаду в ОАЕ

Фото
Укрінформ
7 лютого завершився візит команди Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви до української громади в Об’єднаних Арабських Еміратах. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє УГКЦ.

Зазначається, що українців у Еміратах відвідали голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус, його заступник отець Андрій Гах та секретар відділу отець Роман Ільницький.

Делегація УГКЦ у четвер, 3 лютого, відслужила літургію для місцевих українців у соборі Святого Йосифа в Абу-Дабі. Після цього владика Степан поспілкувався з українською громадою Абу-Дабі.

Під час візиту делегації ПМВ в ОАЕ відбулося дві важливі зустрічі: перша – з Апостольським вікарієм Південної Аравії владикою Полом Хіндером та друга – з тимчасовим повіреним у справах України в Об’єднаних Арабських Еміратах Андрієм Козловим і ІІІ секретарем з культурно-гуманітарних питань Віталієм Федяніним.

Читайте також: Для українців на данському острові Фюн відкрили осередок УГКЦ

Під час зустрічі із владикою Полом Хіндером Голова Пасторально-міграційного відділу передав вітання від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та висловив подяку Вікарію за опіку і всебічну підтримку для розвитку молодої громади УГКЦ в ОАЕ.

Владика Степан відзначив, що планує поспілкувався з вірними УГКЦ в ОАЕ і дізнатись про нові виклики, які постають перед українською громадою в Еміратах. Голова ПМВ також запросив владику Пола відвідати Україну. І заохотив його ближче познайомитись з релігійним життям вірних УГКЦ, якими він опікується.

Водночас, владика Степан Сус також відвідав діючі українські школи в ОАЕ, а саме школу "Дивосвіт", Українську громадську Рідну школу в Абу-Дабі та українську школу вихідного дня "Софія" в Дубаї.

Громада УГКЦ в Еміратах розпочала активну роботу з 2014 року. Щотижня звершується Служба Божа українською мовою у Дубаї, де живуть і працюють найбільша кількість українців в ОАЕ. Громада УГКЦ має низку волонтерських проектів в Україні, приймає поранених з зони АТО українських воїнів на відпочинок та реабілітацію. Кількість українців в ОАЕ становить понад 8000 осіб. 

Фото: synod.ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-