Діаспора попередила уряд Португалії та біженців з України про діяльність проросійських організацій

Діаспора попередила уряд Португалії та біженців з України про діяльність проросійських організацій

Укрінформ
Посольство України та Спілка українців у Португалії звернулися до португальського уряду з вимогою вплинути на Вищий комісаріат з питань міграції країни (Alto Comissariado para as Migrações), який рекомендує українським біженцям отримувати допомогу від організацій, пов’язаних з «русскім міром» і посольством рф.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Небезпека полягає в тому, що ці організації працюють під гібридними назвами «(Мір», «Єдінство», «Помощь мігрантам», «мігранти Востока») і перед повномасштабним вторгненням в Україну, вся інформація про приналежність цих організацій до «русского міра» була витерта, як з сайту посольства РФ, так зі сторінок цих організацій», – написав він.

Садоха зауважив, що при цих організаціях діють суботні школи, тож українські діти, втікаючи від московської агресії в Україні, відразу попадають до рук московської пропаганди в Португалії.

«Та ще більш небезпечним є те, що жінки і діти, які перебувають у психологічному пригніченні, чоловіки яких залишилися захищати Батьківщину, не розуміючи з ким мають справу в Португалії, можуть надавати інформацію цим агентам Кремля, яка може стосуватися стратегічного значення, або персональних даних, що загрожуватиме безпеці їх близьких в Україні», – наголосив голова Спілки українців у Португалії.

За його словами, попри те, що Посольство України та діаспора звертається до уряду Португалії з вимогою припинити таку політику Вищого комісаріату з питань міграції Португалії, це питання поки не вирішене. Тож всіх українців просять бути максимально обережними та перевіряти, з ким мають справу.

«Для цього рекомендуємо офіційну сторінку Посольства України в Португалії, де вказаний перелік українських організацій і суботніх шкіл», – написав Садоха.

Нагадаємо, раніше в березні Голова Спілки українців у Португалії попередив новоприбулих до Євросоюзу українців про існування завуальованих проросійських спільнот у країнах ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Представники Посольства та діаспори у Вищому комісаріаті з питань міграції Португалії / portugal.mfa.gov.ua (2019 рік)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-