В Анкарі вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України

В Анкарі вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України

Укрінформ
Біля Посольства України в Анкарі сьогодні відбулося зібрання на підтримку України, проти збройної російської агресії, для вшанування пам’яті дітей та усіх загиблих внаслідок війни росії проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Вбиваючи наших дітей росія хоче позбавити нас майбутнього. Найжахливіше те як росіяни вітають війну, віддаючи шану тим, хто вбиває наших дітей. У мене таке враження, що вони не люди, ніби приїхали з якогось іншого світу, аби вбивати. Для нас дуже боляче та трагічно переживати це сьогодні. Ми маємо зараз зробити все, аби врятувати життя тих дітей, яких треба евакуювати», - сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

За його словами, нині триває активна робота з представниками бізнесу та турецької влади для евакуації дітей, які потребують опіки, до Туреччини. Він закликав усіх, хто може посприяти та допомогти, об’єднавши зусилля, долучитися до цієї роботи.

«Їм назавжди буде два, чотири, шість, вісім, десять років. Це ангели, які відлетіли і постраждали від куль агресора сьогодні, в серці Європи. Як мама скажу, що це страшний біль для всього нашого народу. Є діти, для яких сьогодні це подвійна війна. По-перше, тому що вони втратили свої домівки і міста. По-друге, вони борються з онкологічною хворобою», - сказала дружина посла Катерина Боднар.

За її словами, багато країн допомагають сьогодні, приймають дітей з онкологією та дають їм змогу продовжити своє лікування.

Катерина Боднар звернулася з проханням до Туреччини про підтримку і допомогу у лікуванні дітей та жінок, які у часи війни росії проти України ведуть боротьбу з онкологічними захворюваннями.

Присутні запалили свічки та вшанували пам’ять українських дітей та всіх, хто загинув у боротьбі проти чи внаслідок російської агресії хвилиною мовчання.

Учасники зібрання принесли до Посольства України в Туреччини квіти та іграшки, діти намалювали малюнки із закликом припинити агресію, з подяками захисникам України та побажаннями щонайшвидшої перемоги над ворогом.

Біля посольства було вивішено прапор з фотографіями, які демонструють наслідки російської збройної агресії в Україні для мирних жителів, зокрема дітей.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 18 березня на площі Ринок поставили 109 дитячих візочків по кількості дітей, які загинули на той час внаслідок війни, розв’язаної росією проти України.

Станом на ранок 19 березня унаслідок збройної агресії РФ загинуло 112 дітей та понад 140 поранено. 

Завтра в Анкарі відбудеться благодійний концерт українського скрипаля Євгена Кострицького, туркменського піаніста та диригента Рустама Рахмедова. Кошти від продажу квитків буде перераховано на придбання та відправку в Україну гуманітарної допомоги.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-