У Австралії діаспора запросила на традиційні Шевченківські читання

У Австралії діаспора запросила на традиційні Шевченківські читання

Укрінформ
Відділ Союзу українок австралійського штату Вікторія «Мальви» запросив на традиційні Шевченківські читання, які відбудуться 19 березня на галявині навпроти Національного гербарію штату в Королівському ботанічному саду.

Як передає Укрінформ, відповідний анонс Союз українок Австралії, Відділ «Мальви» опублікував у Фейсбуці.

Читайте також: Українці ОАЕ долучилися до акції «Шевченко закликає, Україна перемагає

«Приносьте «Кобзарі» та портрети Тараса Шевченка. Формат читань вільний, кожен має можливість розказати, що для нього значить Тарас Шевченко і його поезія і прочитати свої улюблені вірші», – йдеться в дописі.

У Союзі українок Австралії додали, що під час культурного заходу можна буде зробити добровільні пожертви для ЗСУ та гуманітарної допомоги, сфотографуватися в автентичному полтавському весільному вінку від студії «Грицики», придбати морозиво та воду.

Нагадаємо, уповноважений із захисту української мови Тарас Кремінь у рамках VII щорічних громадських Шевченківських читань ініціював загальнонаціональну акцію «Шевченко закликає, Україна перемагає!»,

Він наголосив що, Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення Російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну.

Загальнонаціональна акція «Шевченко закликає, Україна перемагає!» покликана підняти український дух та волю до спротиву, мобілізувати як українців, так і весь світ на боротьбу з ворогом за відновлення територіальної цілісності та перемогу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-