У Нідерландах підготували для українців онлайн-тренування з першої домедичної допомоги

У Нідерландах підготували для українців онлайн-тренування з першої домедичної допомоги

Фото
Укрінформ
У Нідерландах організували безкоштовний онлайн-курс із надання першої домедичної допомоги; курс перекладено українською мовою.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, такий комплекс заходів допомагає зберегти життя постраждалого до прибуття медичного персоналу.

“З 2018 року Advanced Forces Group підтримує Міністерство оборони Нідерландів та поліція Нідерландів. У 2020 році ми пропрацювали ідею щодо MARCH — це загальний протокол, якого можна навчати онлайн. Усвідомлюючи актуальність та важливість цих медичних знань та враховуючи наш власний військовий досвід, ми розробили це досить просте для розуміння тренування протягом 6 місяців. Ми продовжували оновлювати програму на основі відгуків користувачів”, - розповів Укрінформу засновник та старший інструктор save123life Нік Коппердраайєр.

За словами інструктора, це тренування було розроблене спеціально для використання у воєнних умовах. Курс зробили безкоштовним для громадян України через російську агресію.

Сам Нік Коппердраайєр свого часу служив у військах спецпризначення Міністерства оборони Нідерландів.

“Ми дуже часто використовували це тренування в минулому. Наприклад, у битві за Мосул у 2016 році. Це відео-тренування, але воно також має допоміжні схеми та перелік ступенів протоколу, якого треба дотримуватися. Наприклад, якщо ви отримали травму від обстрілів чи бомби. Я багато разів бачив, що люди не знали, що робити, через брак знань”, - сказав він.

Також було створено українську версію тренування.

“Ми працювали день і ніч без вихідних із приблизно 20 українськими людьми, щоб зробити переклад тренування. Нам допомагали українські волонтери з Нідерландів”, - розповів він.

Для того щоб почати тренування, треба зареєструватися на сайті. На відео Нік Коппердраайєр розповідає, як правильно зареєструватися та отримати доступ до тренувань.

У програмі йдеться про те, як саме працює протокол MARCH. В першому розділі 10 відеоінструкцій щодо критичної кровотечі, надання допомоги щодо дихання, переохолодження.

Другий розділ називається “Рятувальні дії”. У ньому 16 відеоінструкцій з чіткими та зрозумілими поясненнями усіх ступенів протоколу MARCH. За словами інструктора, всі військовослужбовці країн НАТО застосовують цей медичний протокол.

Читайте також: Біля Львова відкрили польовий госпіталь, де переселенців лікуватимуть американські медики

Зокрема, йдеться про ізраїльський бандаж, алюмінієву рятувальну ковдру, оброблення ран та поранень, виведення вперед нижньої щелепи, переведення у положення на живіт/бік, залежно від травми. У третьому розділі йдеться про склад польової аптечки.

Загалом курс триває 3 години, після чого вже можна переходити до практичних дій.

“Основні напрямки нашого навчання - катастрофічні кровотечі, підтримка вільних дихальних шляхів, закриті грудні рани, загроза великої втрати крові та запобігання гіпотермії. Просто увійдіть на свій мобільний телефон або комп’ютер і подивіться відео, щоб опанувати. Також ви можете поставити нам запитання і спілкуватися одне з одним”, - розповів Нік Коппердраайєр.

Дуже важливо знати, як використовувати джгут, обробляти рани, наголосив інструктор.

“Перевірте свою індивідуальну аптечку і переконайтеся, що ви можете використовувати все відразу. Наприклад, вийміть джгут з упаковки, це заощадить час у разі надання допомоги”, - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-