Біля Львова відкрили польовий госпіталь, де переселенців лікуватимуть американські медики

Біля Львова відкрили польовий госпіталь, де переселенців лікуватимуть американські медики

Фото
Укрінформ
Біля Львова на паркінгу торгового центру «King Cross Leopolis» відкрили польовий медичний госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть медичну допомогу переселенцям та всім, кому вона може знадобитися в умовах війни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«На паркінгу торгового центру «King Cross Leopolis» біля Львова відкрили польовий медичний госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть медичну допомогу переселенцям та всім, кому вона може знадобитися в умовах війни», - йдеться в повідомленні.

Персонал госпіталю налічує майже 100 людей - близько 50 медичних працівників (лікарів, медсестер, фармацевтів тощо) та приблизно стільки ж технічних працівників. Медики, які прибули для роботи, працюють у медзакладах США, частина з них мають досвід роботи в Іраку.

Польовий госпіталь біля Львова / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Зокрема, американські лікарі надаватимуть невідкладну та хірургічну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги, а також послуги для жінок та дітей, включно з акушерством.

Лікувальний заклад може розмістити 60 людей і працюватиме цілодобово. Медичне обладнання та все необхідне для його облаштування американці привезли з собою.

Госпіталь розпочне роботу вже за кілька днів, допоки триває облаштування і узгодження юридичних моментів його діяльності та спеціалістів. Після цього звернутися до госпіталю зможе кожен, хто потребує медичної допомоги.

Організувала розгортання госпіталю міжнародна гуманітарна спільнота «Сумка Самарянина» за підтримки Львівської ОВА.

Як повідомлялось, планується також відкриття ізраїльського польового військового госпіталю біля Мостиськ на Яворівщині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-