У Вільнюсі поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку

У Вільнюсі поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку

Фото
Укрінформ
Посол України в Литовській Республіці Петро Бешта, співробітники Посольства України, а також українська та литовська громадськість вранці 9 березня поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, розташованому в Українському сквері у центрі Старого міста Вільнюса.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Настоятель Української Греко-Католицької Церкви Пресвятої Трійці у м. Вільнюс отець Миколай Руслан Козелківський (чину Святого Василя Великого) разом з отцем Миколаєм Микосовським (чину Святого Василя Великого) виголосили молитву за Україну.

У 208-у річницю з дня народження українського поета, художника, політичного та громадського діяча Тараса Шевченка у посольстві наголосили, що він став опорою для багатьох поколінь українців, а його слово досі живе між нами.

«Великий Кобзар загартовував дух свободи, національної гідності та самовідданості у серцях українського народу та вірив у вільне майбутнє України, як тепер незламно віримо ми», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав усіх українців приєднатися до загальнонаціональної акції “Шевченко закликає, Україна перемагає!”.

Фото: Ukrainos Ambasada Lietuvoje

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-