На пікеті під будівлею уряду Латвії закликали підтримати закриття неба над Україною

На пікеті під будівлею уряду Латвії закликали підтримати закриття неба над Україною

Фото
Укрінформ
У Ризі пройшов пікет навпроти будівлі латвійського уряду, учасники якого закликали кабмін союзницької держави рішуче підтримати закриття неба над Україною, що допомогло б зменшити втрати українського населення під час російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на організатора акції, главу Конфедерації українців Латвії «Віче» Валерія Оленійчука.

На пікеті під будівлею уряду Латвії закликали підтримати закриття неба над Україною

«Найближчим часом уряд Латвії має розглянуто питання про своє відношення до пропозиції закрити небо над Україною. Ми прийшли, аби висловити свою думку і спонукати наших партнерів з євроатлантичної спільноти до цього важливого і рішучого кроку. Він допоміг би унебезпечити цивільне населення від варварських російських бомбардувань українських міст і сіл», - сказав Оленійчук.

У пікеті взяли участь до 30 осіб - представники української діаспори в Латвії, а також українські біженці з Харкова та Дніпра. Харків’яни розповіли про страшні обстріли російських загарбників.

Читайте також: Зеленська показала світлини загиблих українських дітей і закликала НАТО закрити небо

Присутні тримали латвійський та українські прапори, прапор 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ (Чорні Запорожці), з якою в української діаспори Латвії склалися дружні стосунки. В руках у активістів також були листівки «NATO Close The Sky Over Ukraine», «Implement No-Fly Zone», «NATO Help! Close UA Sky!!!», «Introduce NATO No-Fly Zone Over Ukraine».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Ріта Болотська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-