Зеленська показала світлини загиблих українських дітей і закликала НАТО закрити небо

Зеленська показала світлини загиблих українських дітей і закликала НАТО закрити небо

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська опублікувала фото дітей, яких свідомо вбили російські загарбники, й закликала світові ЗМІ розказувати правду про злочини росіян, а НАТО – закрити небо над Україною.

Такі дописи низкою іноземних мов перша леді оприлюднила у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Я мушу про це розповісти. В Україні вже понад 38 загиблих дітей. І через обстріли мирних міст та селищ ця цифра може збільшуватися просто зараз! Коли у РФ кажуть, що не воюють із мирним населенням, – покажіть їм ці світлини! Ці обличчя дітей, які ніколи не стануть дорослими. Окупанти вбивають українських дітей. Свідомо й цинічно. Наші діти», - зазначила Олена Зеленська.

Вона розповіла історії кількох загиблих дітей, зокрема Аліси з українського міста Охтирка, яка не дожила до свого 8-річчя, бо під час обстрілів загинула разом із дідусем, який прикрив її собою.

Також перша леді поділилася історією 18-місячного Кирила із Маріуполя, якого батьки під вогнем довезли до лікарні, але лікарі вже нічого не змогли зробити, та Поліни з Києва, яка загинула під час обстрілів на вулицях столиці разом із батьками та братиком, сестричка – в тяжкому стані.

Вона повідомила про 14-річного Арсенія, у голову якого влучив осколок снаряда, однак медики не змогли доїхати під вогнем, 6-річної Софійки, розстріляної з півторамісячним братиком, мамою, бабусею та дідусем у автівці під час виїзду з Нової Каховки.

«Скільки ще дітей має загинути, щоб російські війська перестали стріляти й погодилися на гуманітарні коридори? Скільки ще мають стекти кров’ю й загинути від голоду, щоб вони перестали нищити цивільний транспорт і пропустили гуманітарії місії?», - зазначила дружина Президента.

За її словами, такий коридор потрібен просто зараз у найгарячіших містах і селах України, де сотні дітей помирають там у підвалах без їжі, медичної допомоги, а зв’язку з ними немає вже тиждень, російські загарбники розстрілюють сім’ї та волонтерів при спробі виїзду чи в’їзду.

«Я звертаюся до всіх чесних ЗМІ світу! Розкажіть цю страшну правду: російські загарбники вбивають дітей. І роблять це свідомо, стріляючи на ураження та не пропускаючи гуманітарну допомогу. Покажіть це російським матерям – нехай знають, ЩО їхні сини роблять в Україні. Покажіть ці фото російським жінкам – ваші чоловіки, брати, співвітчизники вбивають таких самих дітей, як ваші! І ви особисто відповідальні за смерть кожної української дитини, оскільки даєте мовчазну згоду на ці злочини», - підкреслила Зеленська.

Перша леді також звернулася до країн НАТО з проханням закрити нарешті небо від російських літаків.

«Врятуйте наших дітей, щоб завтра не гинули ваші!», - наголосила вона.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-