У Нідерландах проходить багатотисячний мітинг проти війни в Україні

У Нідерландах проходить багатотисячний мітинг проти війни в Україні

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Амстердама проходить акція з вимогою зупинити війну, яку розв’язала Росія в Україні.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, на вулиці Амстердама вийши тисячі людей. У руках вони тримають українські прапорами та плакатами із гаслами зупинити режим Путіна.

Окрім українців та нідерландців до акції протесту також долучилися росіяни, поляки та грузини,  які мешкають в Нідерландах. 

У Нідерланадх проходить багатотисячний мітинг проти війни в Україні

Також просто під час акції протесту учасники заходи оголосили, що збирають допомогу в Україну. Зокрема, медикаменти, перев'язуючі матеріали та одяг.

Як повідомляв Укріфнорм, 26 лютого акція протесту проти російської агресії відбулася біля муніципалітету Гааги, де зібралося понад 1000 людей. Також у нідерландському місті Ейндговені біля меморіалу жертвам МН17 відбулась акція протесту проти війни, яку Росія розв’язала проти України. Учасниками акції в Ейндговені стали близько 200 осіб. Люди принесли до монумента МН17 соняшники, які вже стали символом трагедії МН17. Пол Маркельбах приніс фото своєї родини, яка загинула на борту літака.

Подібні заходи із закликом зупинити війну Росії проти України відбуваються на всій території Нідерландів щодня.

Читайте також: Українці в Софії вийшли на мітинг проти агресії РФ

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-