СКУ закликав усі підкорені Путіним народи піднятися і повалити його режим

СКУ закликав усі підкорені Путіним народи піднятися і повалити його режим

Відео
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод закликав усі підкорені Путіним народи та піднятися і повалити його режим і імперіалістичні амбіції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

Зокрема, заклик спрямовано до: 

  • народу Росії – миролюбних росіян, чеченців та інші етнічні меншини, що живуть у межах деспотичної Російської Федерації 
  • народу Білорусі – повстати проти диктатора Лукашенка і зупинити його війну проти України та власного білоруського народу
  • народів Грузії, Молдови, Казахстану, де є російські війська, що утримують ці народи як заручників у заморожених конфліктах. 

«Путінський режим зазнає краху. Сьогодні нам усім слід повстати проти тиранічних  і параноїдальних амбіцій Путіна. Він є нестабільним і неадекватним військовим злочинцем. Він перетворив Росію на ізгоя  в колі світової спільноти. Вторгнення в Україну є початком повалення Путіна як об’єднаною міжнародною спільнотою, так і російською елітою», – йдеться в заяві.

Також СКУ звернувся до російських олігархів і політичних союзників Путіна, які його підтримують – «ви будете серйозно покарані, якщо не зупините Путіна тепер. Зробіть це, поки ще не зайшло занадто далеко. Зупиніть Путіна зараз». 

Нагадаємо, Світовий конґрес українців закликав світову спільноту зупинити намірену жахливу війну Кремля проти України, проти Європи та заснованого на правилах проти міжнародного порядку.

Також СКУ закликав усіх українців та друзів України негайно звернутися до урядів та депутатів з закликом зупинити російську війну та підтримати Україну й організувати демонстрації на підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про введення воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-