Українці Чехії вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Українці Чехії вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Українці Чехії 20 лютого вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та восьму річницю початку російської збройної агресії, окупації Криму та міста Севастополя.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

Так, у кафедральному Соборі св. Климента в Празі отець Василь Сливоцький з присутніми українцями помолилися за загиблих Героїв та за мир на Батьківщині. Посол Євген Перебийніс звернувся до української громади із закликом всіляко підтримувати українську армію та допомагати їй чинити опір російському агресору.

Також дипломати посольства та члени громадського об’єднання «Об’єднання українців та прихильників України» також вшанували пам’ять про героїв Небесної сотні покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим під час Революції Гідності на Ольшанському цвинтарі у Празі.

«Обов’язок кожного українця – зберегти свободу та зберегти пам’ять про тих, хто загинув заради нашої свободи та кращого майбутнього. Це найкраща подяка Героям», – наголосили в Посольстві.

Нагадаємо, у січні у Празі українська громада разом з чеськими друзями та представники Посольства України в Чехії об’єдналися у живий ланцюг соборності через Карлів міст.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-