Діаспора проведе акції з підтримки України у низці країн

Діаспора проведе акції з підтримки України у низці країн

Укрінформ
Українські громади та друзі України 19-20 лютого проведуть десятки акцій на підтримку України у різних куточках світу, у низці країн мітинги відбуватимуться одразу в кількох містах.

Про це з посилання на Світовий коґрес українців і дописи у соцмережах повідомляє Укрінформ.

Австрія

Відень

19 лютого у Відні відбудуться мирна маніфестація на підтримку України #StandWithUkraine та екуменічна молитва за Україну. Захід розпочнеться у суботу о 15:00 на Platz der Menschenrechte (Площа прав людини). о 17:00 у Соборі святого Стефана – головному соборі Відня – відбудеться екуменічна молитва за Україну.

Ґрац

У Ґраці демонстрація на підтримку України відбудеться 19 лютого о 15.00 на головній площі (Hauptplatz, Erzherzog Johann Brunnen).

Лінц

Українців Лінцу та Верхньої Австрії запросили долучитися до акції на підтримки України. Коли: субота, 19 лютого 2022 року, збір на 15:00. Де: головна площа Лінцу Hauptplatz біля центральної стели.

Зальцбург

У Зальцбургу демонстрація на підтримку України відбудеться 19 лютого о 13:00 на площі Моцарта (Mozartplatz).

Франція

Париж

У суботу, 19 лютого, об 11:00 українська громада Парижа проведе вшанування Героїв Небесної Сотні. Екуменічна панахида і церемонія за участі посла України у Франції Вадима Омельченка пройде в соборі св. Володимира Великого. Більше інформації за посиланням.

Також 19 лютого о 16.30 у Парижі розпочнеться марш за суверенітет України. Учасники зустрічаються біля виходу з метро Rambuteau (Paris 1er). Хід пройде вулицями Рамбуто та Пьера Леско до площі Йохима дю Белле, де відбудеться статична демонстрація. 

Страсбург

Українська громада в Страсбурзі запрошує усіх приєднатися до європейської демонстрації #StandWithUkraine. Понад двадцять столиць і міст Європи одночасно закликають «Ні війні!», засуджуючи агресивні дії Росії.

Демонстрація починається 19 лютого о 15.00 на place Kleber, потім прямує вздовж каналу по Quai des Bateliers до Російського консульства, а далі по Avenue de l’Europe до української зірки навпроти Ради Європи. 

Бордо

19 лютого у Бордо відбудеться демонстрація на захист України. Місце зустрічі : площа Victoire в Бордо. Початок – о 15.00. 

Німеччина

Берлін

У суболту, 19 лютого, o 15:00 українці Німеччини запрошують приєднатися до Європейського дня солідарності з Україною, що пройде на Паризькій площі, на підтримку глобальної кампанії #StandWithUkraine. 

Хемніц

Акція #StandWithUkraine розпочнеться 19 лютого о 14.00 і триватиме до 16.00. Охочих просять збиратися до Історичної Червоної Вежі (Вулиця Народів 3) о 13:45. Організатори просять брати з собою сім‘ю, друзів, колег по роботі, залучати сусідів та усіх знайомих.

Дюссельдорф

Акція на підтримку України, а також Білорусії #StandWithUkraine та #StandWithBelarus триватиме 19 лютого о 14:00 – 16:00 на Ринковій площі (Marktplatz).

Гамбург

19 лютого українці Гамбурга / Ukrainer in Hamburg організовують акцію #StandWithUkraine, яка відбудеться на Ринку Ратуші (Rathausmarkt) з 15:00 до 17:00.

Кельн

19 лютого о 15:00 відбудеться «Хода Єдності» зi 100-метровим прапором України вулицями Кельну. Учасники акцію зустрічаються о 14:30 на Neumarkt та пройдуть до Roncalliplatz.

Лейпциг

19 лютого з нагоди Дня європейської солідарності з Україною у Лейпцигу відбудеться демонстрація на підтримку України. Демонстрація розпочнеться о 14:45 на Ринку (Markt).

Майнц

19 лютого о 16:00-17:00 заплановано транснаціональний мітинг #StandWithUkraine на площі Гутенбергплац у Майнці.

Мюнхен

Акція Solidarität mit der Ukraine/solidarity with Ukraine відбудеться 19 лютого о 14:00 – 16:00 на площі Odeonsplatz.

Фрайбург у Бреслау

 Демонстрація в підтримку України у Фрайбурзі у Бреслау відбудеться 20 лютого. Початок – о 14:00. Місце: Platz der Alten Synagoge

Бельгія

Брюссель

19 лютого відбудеться акція солідарності з Україною біля представництва Росії при ЄС у Брюсселі. Місце: the Mission of Russia to the EU in Brussels – Corner (crossroad of the streets) Regentlaan / Wetstraat. Час: 14:00 – 16:00.

Австралія

У неділю, 20 лютого, масштабні акції на підтримку України пройдуть у найбільших містах країни – Мельбурні, Сіднеї, Аделаїді, Канберрі, Брісбені. Новини української громади в Австралії  за посиланням

США

Сан-Франциско, Каліфорнія

У неділю, 20 лютого, о 13:00 українська громада в Сан-Франциско проведе черговий мітинг в San Francisco Ferry Building. 

Сан-Дієго, Каліфорнія

20 лютого о 13:30 українська громада Сан-Дієго проведе черговий мітинг у парку Бальбоа біля пам’ятника Сіду Конкістадору (на південь від фонтану Пласа-де-Панама та біля зоопарку Сан-Дієго). 

Бостон, Массачусетс

20 лютого з 10:00 до 15:00 українська громада Бостона проведе низку заходів на підтримку України. Організатори запрошують учасників приносити українські прапори та символіку. Додаткову інформацію можна знайти за посиланням.

Вашингтон, округ Колумбія

20 лютого з 14.00 до 17.00 українська громада у Вашингтоні проведе низку заходів #StandWithUkraine. Співорганізаторами заходів є Український Конґресовий Комітет Америки, United Help Ukraine, Ukrainian American Veterans, US Ukrainian Activists, Razom for Ukraine, House of Ukraine, Українська Фундація Свободи, інші українсько-американські організації та представники української діаспори. 

Іспанія

Мадрид

У неділю, 20 лютого, о 13:00 в Мадриді на Plaza de España відбудеться акція на підтримку України проти російської агресії та вшанування Героїв Небесної Сотні.

Португалія

20 лютого о 10:00 поблизу російського посольства у Лісабоні відбудеться мітинг на підтримку України.

Кіпр

Пафос

Українці на Кіпрі запросили на мирну акцію на підтримку України, яка відбудеться у місті Пафос 19 листопада о 14.00. 

Словаччина

Братислава

19 лютого. Акція на підтримку України Európska solidarita s Ukrajinou розпочнеться о 15:00 на Замковій вулиці біля замкової стіни

Угорщина

Будапешт

Українська асоціація «Єдність» запросила українців Угорщини долучитися до міжнародної ініціативи проведення одночасного пікету #StandWithUkraine, що відбудеться 19 лютого о 15.00 на Площі Героїв у Будапешті. 

Польща

Варшава

У Варшаві біля посольства Росії 20 лютого о 13:00 розпочнеться акція «Скажи російським окупантам ні». Захід проводиться активістами з України, Білорусі та Росії. 


Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна та запросив долучатися до своєї кампанії з підтримки України. 

Згодом акції #StandWithUkraine на підтримку України та проти агресії Росії відбулися у США, Канаді, Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії, Фінляндії, Туреччині та багатьох інших країнах та проходять досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-