У Відні проведуть мирну маніфестацію та помоляться за Україну

У Відні проведуть мирну маніфестацію та помоляться за Україну

Укрінформ
У суботу, 19 лютого, у столиці Австрії відбудуться мирна маніфестація на підтримку України #StandWithUkraine та екуменічна молитва за Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив парох греко-католицької центральної парафії Св. Варвари у Відні Тарас Шагала.

Захід розпочнеться у суботу о 15:00 на Platz der Menschenrechte (Площа прав людини).

«Українські громади в усіх європейських столицях збираються, щоб провести мирну маніфестацію на підтримку України: #StandWithUkraine. Також у Відні. Приєднуйтеся, плануйте, ставайте волонтерами, бо роботи багато. Вже пошито 30-метровий прапор, потрібні руки, щоб пронести його центром Відня», – йдеться в дописі.

За словами Шагали, у пʼятницю, 18 лютого, з 19:15 в українському культурно-релігійному центрі «Барбареум» оргкомітет ознайомить з планами, намітить ділянки роботи та відповідальних.

Читайте також: У Відні відкрився український центр Barbareum

У суботу о 17:00 у Соборі святого Стефана – головному соборі Відня – відбудеться екуменічна молитва за Україну.

«Серед інших, свою участь вже підтвердив Апостольський нунцій, представник папи в Австрії, архієпископ Педро Лопес Кінтана. Кардинал Христоф Шонборн не зможе особисто бути присутнім на молитві, оскільки він перебуває в Римі. Офіційно кардинала представлятиме декан кафедрального собору отець Рудольф Прокші, який також є головою Вселенської ради Церков Австрії (ÖRKÖ)», – повідомив Шагала та додав, що організовує молитовну зустріч Ординаріат для вірних східних католицьких церков Австрії.

Нагадаємо, у Посольстві України в Австрії з нагоди Дня єднання вранці 16 лютого урочисто підняли Державний Прапор України.

Фото: Тарас Шагала / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-